Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

Toplumlarda teknolojik gelişmelere ve sosyal değişimlere paralel olarak insanların ev dışında, bir arada, başkaları tarafından hazırlanmış yiyecekleri tüketmesi Toplu Beslenme olarak tanımlanır.
Yönetici diyetisyenler, toplu beslenme yapılan kurumlarda yiyecek, içecek servisini, çalışan personeli eğiterek, fiyat kontrolünü ve servisin hijyenik olmasını sağlayarak yönetir.


Tarihçemiz

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Hamidiye Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı 2019 yılında kurulmuştur.

Akademik Kadromuz

Eğitim Faaliyetlerimiz

 

 

Çalışma Konularımız

 

• Menü Planlama
• Standart Yemek Tarifeleri
• Toplu beslenme yapan kurum ve kuruluşlarda satın alma ve depolama
• Toplu beslenme yapan kurum ve kuruluşlarda hazırlama, pişirme ve servis
• Toplu beslenme yapan kurum ve kuruluşlarda atık kontrolü
• Toplu beslenme yapan kurum ve kuruluşlarda hijyen
• Toplu beslenme yapan kurum ve kuruluşlarda Kalite Kontrol Standartları

Erişim Bilgilerimiz

Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Hamidiye Sağlık Bilimleri Fakültesi
Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane (Haydarpaşa) Külliyesi
Selimiye Mah. Tıbbiye Cad. No:38 34668 Üsküdar, İstanbul

+90 216 346 36 36 / 2010 - 2011

+90 216 346 36 40

 

sbf@sbu.edu.tr